Stanovanjski kredit za prihodnost na svojem

Želite na svoje, a nimate dovolj finančnih sredstev? Potem berite dalje. V Deželni banki Slovenije so namreč pripravili izjemno ponudbo stanovanjskega kredita.

Kako sestaviti proračun?

Verjamemo, da je prvi korak, ki ga vsakdo stori, ko se odloči za nakup ali obnovo nepremičnine, da se s svojci pogovori o tem, kakšno finančno pomoč lahko od njih pričakuje. Poleg privarčevanih sredstev je to odlična spodbuda, da se sestavi natančen proračun, ki zajema tako nakup parcele (če gre za gradnjo hiše) kot samo gradnjo in opremljanje.

Ta znesek je nato osnova za informacijo o tem, kolikšen znesek kredita si lahko sploh izposodite. Po priporočilih in smernicah Banke Slovenije vam banka lahko odobri do največ 80 % kredita. Vendar vam ob dodatnem zavarovanju – drugi hipoteki, izjemoma odobri tudi do 100 %. A to še vedno ne pomeni, da bo to tudi zares storila. Na samo višino zneska kredita vplivajo namreč še drugi faktorji:

  • višina prihodkov oz. natančneje znesek, ki vam bo po plačilu obroka ostal na računu;
  • številko vzdrževanih članov v gospodinjstvu ter
  • način zavarovanja kredita.

Okviren izračun vaše želene vsote lahko preverite na spletni strani banke.

Razlika med nakupom in gradnjo

Kar se samega črpanja odobrenega kredita tiče, med nakupom ali gradnjo ni bistvene razlike – postopki pridobitve kredita so isti. Vam pa banka omogoča tudi možnost do 50 % črpanja kredita v gotovini ne glede na to, ali nepremičnino kupujete ali obnavljate. V primeru, da sami gradite ali obnavljate, se lahko z banko dogovorite, da vam nakaže tudi višji znesek kot 50 % odobrenega zneska, seveda pod pogojem, da v dogovorjenem roku banki dostavite račune, iz katerih je razvidna poraba teh sredstev (za nove tlake, okna, kopalnico, fasado, ureditev vrta …). Kot rečeno, to pride v poštev takrat, kadar kredit jemljete za obnovo ali gradnjo in potrebujete več izvajalcev, ki svoje delo opravljajo po nekem vrstnem redu.

Stanovanjski kredit DBS – za tisto, kar zmanjka

Pri DBS lahko pri najemu kredita izbirate med spremenljivo ali fiksno obrestno mero. Obrestno mero si lahko še dodatno znižate (podrobnosti na tej povezavi), in sicer za vsak na vaše priporočilo odprt nov transakcijski račun, na katerega prihajajo redni mesečni prilivi, s sklenitvijo premoženjskega zavarovanja prek DBS in s sklenitvijo življenjskega zavarovanja prek DBS.

Z dobo odplačevanja do kar 30 let (za spremenljivo o. m.) oziroma do 20 let (za fiksno o. m.) vam omogoči, da je vaš obrok nižji, pri čemer pa morate takšne obroke razumljivo odplačevati dlje časa in je skupni znesek plačil posledično višji. Če vam bolj ustreza, pa se lahko odločite tudi za krajšo dobo odplačevanja. Izberete lahko poljuben znesek, prav tako pa vam omogoča gotovinsko črpanje kredita ob tem, da naknadno priložite dokazila o namenski porabi.

Kredit je namenjen tako komitentom kot nekomitentom banke. Informativni izračun lahko opravite že na spletu. Pohitite in se oglasite v DBS-jevi poslovalnici, kjer vam bodo prijazni in izkušeni svetovalci pomagali in se vam osebno posvetili. Vaše novo domovanje je že na vidiku, z DBS-jevim ugodnim kreditom pa je še lažje dosegljivo.

 

Stanovanjski kredit DBS

Stanovanjski kredit DBS

Stanovanjski kredit DBS

Stanovanjski kredit DBS


Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani