Ste ravno pred pomembno odločitvijo, ki zadeva nakup vašega novega doma? Preberite 4 poglavitne prednosti, ki jih prinese nakup hiše.

#1. Večja kvadratura

Ne glede na to, kako majhna bo vaša nova hišica v primerjavi z  večjimi hišami ali graščinami, ki si jih pač zaradi omejenega proračuna ne morete privoščiti, bo še vedno večja kot večina stanovanj, ki jih ponujajo v novozgrajenih stolpnicah. Z večjo kvadraturo pridobimo več prostornosti in višje udobje bivanja.

#2. Zelena okolica

Hiša vam bo prinesla tudi čisto vašo zeleno oazo, ki jo boste lahko uredili po lastni želji in se tam tudi skrili pred nadležnimi pogledi sosedov in ostalih naključnih mimoidočih. Konec je večnega tekanja do bližnjih parkov in nadležnih pogledov ostalih sprehajalcev, ko bi radi bili sami in uživali v vonju narave. Nekatere hiše nudijo manjše, spet druge večje vrtove, od tega pa je seveda odvisna tudi stopnja intimnosti. Toda ne glede na to, ima večina hiš še vedno več zunanjega prostora kakor stanovanja na terasah ali balkonih.

#3. Večja zasebnost

Končno se boste lahko nehali obremenjevati z nepomembnimi malenkostmi, kot so: ali imam glasbo res preveč naglas, da bo vznemirila zgornje ali spodnje sosede, ali se tacanje našega hišnega ljubljenčka res tako sliši v spodnje nadstropje, ali res preveč treskam z vhodnimi vrati, ko prihajam ali odhajam od doma in tako dalje. Hiša v vsakem primeru pomeni več zasebnosti, več miru in višjo stopnjo intimnosti.

#4. Garaža

Veliko ljudi je zaskrbljenih za svoje jeklene konjičke in jih ne  puščajo radi brez varnega zavetja štirih sten, bodisi zaradi naravnih vplivov, kot je toča, bodisi zaradi raznih nepridipravov, ki prežijo na trenutke nepozornosti. Če živite v stanovanju, je najem oz. nakup garaže pogosto nemogoč, saj v stanovanjskih naseljih pogosto primanjkuje že primernih zunanjih parkirnih prostorov, kaj šele garaž. Prav tako se v mestih pogosto dogaja, da je nakup parkirnega mesta tako drag, da si ga veliko kupcev stanovanj niti ne zmore privoščiti. Z nakupom hiše je tako odpravljena tudi ta skrb, saj si ob hiši lahko omislite pokrito ali nepokrito parkirišče, za večjo varnost pa si lahko svoje zemljišče tudi ogradite z ograjo.

Če vam torej finance dopuščajo, je nakup hiše pravšnja naložba za vas. Vendar pa le-ta prinese tudi skrb za njeno urejanje in tako terja dodatni prosti čas. Saj veste – manjša nepremičnina, manjše skrbi, večja nepremičnina, večje skrbi.