Se odločate za nakup, gradnjo ali pa obnovo vašega doma, vendar potrebujete finančno oporo, ki vam bo pomagala zapolniti proračunski manko? Odločite se za Stanovanjski kredit Deželne banke Slovenije (DBS), ki ponuja ravno to, kar iščete. Za vas so pripravili rešitev, ki vas bo popeljala do doma, o katerem že tako dolgo sanjate.  

Je pravi čas za naložbo v nepremičnine?  

Strokovne analize napovedujejo, da bi letos lahko (končno) prišlo do upočasnitve rasti cen nepremičnin, v nekaterih regijah pa morda celo do njihovega znižanja. Če spadate med tiste, ki načrtujejo naložbo v nepremičnine, potem v prihodnjih mesecih pozorno spremljajte gibanja in položaj na nepremičninskem trgu. Edino tako boste lahko pravočasno zaznali in izkoristili ugodne priložnosti in si zagotovili svoj košček raja na zemlji.  

Ko malo zmanjka do popolne sreče 

Vsi se strinjamo, da sta nakup ali gradnja doma velik korak. Nemalokrat se zgodi, da kljub varčevanju in načrtovanju, zmanjka še tisti zadnji delček sestavljanke. Za vse tiste, ki želite svoje gnezdece, pa vam starši, dedki in babice ali tete in strici žal ne morejo priskočiti na pomoč, ali pa ne v zadostni meri, je Deželna banka Slovenije pripravila Stanovanjski kredit, ki se ponaša z veliko ugodnostmi: 

  • Možnost prilagoditve vašim potrebam. 
  • Namenjen je vsem fizičnim osebam (tudi tistim, ki še niso stranke banke). 
  • Nespremenljiva obrestna mera za kredite z odplačilno dobo do 20 let. 
  • Prosilec je lahko zaposlen, upokojen*, kmet ali rezident Republike Slovenije. 
  • Možnost delnega izplačila v gotovini. 

*Prosilec ob poteku kredita ne sme biti starejši od 75 let. 

Vsi smo radi na svojem

Kako do kredita? Sprehodimo se skozi korake 

Prvi korak do vašega idealnega doma je informativni izračun, ki ga lahko opravite na spletni strani DBS. To vam bo dalo jasno sliko o možnih mesečnih obrokih in skupnih stroških kredita. 

Po informativnem izračunu obiščite najbližjo poslovalnico DBS, kjer vam bo bančni svetovalec pomagal z nasveti in informacijami o vseh potrebnih dokumentih za pridobitev kredita. 

Ko bo DBS potrdila vašo kreditno sposobnost, bodo sledile odobritev kredita, podpis kreditne pogodbe in ureditev zavarovanja. 

Nato bo sledil še zadnji korak, izplačilo kredita, po katerem lahko pričnete z urejanjem ali vselitvijo v vaš novi dom. 

Majhne ugodnosti za velike prihranke 

Dodatno znižanje obrestne mere si lahko zagotovite s sklenitvijo življenjskega ali premoženjskega zavarovanja preko DBS, ali odprete zlati račun, če še niste komitent banke. Tudi majhna priporočila in nove stranke prinašajo obrestne bonuse, kar vam lahko čez leta prinese znatne prihranke. 

DBS je prava izbira za vaš novi dom 

Strokovnjaki Deželne banke Slovenije vas bodo spremljali od prve zamisli pa vse do trenutka, ko boste v rokah držali ključe svojega novega doma. Saj se v DBS zavedajo, da to za vas ni zgolj sklenitev kredita, temveč začetek novega življenjskega obdobja. 

Imate dodatna vprašanja? Potrebujete več podatkov? Ne oklevajte, zavijte v našo najbližjo poslovalnico, pošljite nam sporočilo preko našega spletnega kontaktnega obrazca ali nas enostavno pokličite na 01 47 27 100. Z veseljem vam bomo prisluhnili in pomagali po najboljših močeh.  

Naročnik oglasa je DBS.