So se vaši otroci ravno odselili oz. študirajo in ne hodijo več tako pogosto domov? Se vam zdi stanovanje preveliko in otroške oz. mladinske sobe neizrabljene? Čeprav se vam zdi stanovanje prazno in preveliko ni nobene potrebe, da bi razmišljali o nakupu novega, manjšega stanovanja, temveč se raje posvetite prenovi nerabljenih sob.

Ko se vaši otroci odselijo in si ustvarijo svoj dom ter se domov ne vračajo več oz. pridejo le še na kakšen krajši obisk, lahko njihove stare sobe uredite po svoje in jih znova naredite uporabne.

Naj bo vaše stanovanje prostor za vaše konjičke

Ljudje smo si različni in imamo zato tudi najrazličnejše konjičke oz. hobije – enim je v veselje slikanje, drugim igranje na klavir ali kakšno drugo glasbilo, spet tretji obožujejo branje. Določenih konjičkov ni moč izvajati v dnevnem bivalnem prostoru ali še manj spalnici, zato je ta trenutek kot nalašč, da eno izmed sob uredimo tako, da se bomo z našim hobijem lahko nemoteno ukvarjali tudi v domačem okolju. V sobo lahko tako namestimo vso potrebno opremo, ki jo potrebujemo in je po prenehanju dejavnosti ne bo potrebno umikati in pospravljati, kot smo to počeli dosedaj. Nekdanja otroška soba se tako lahko spremeni v knjižnico, fotografski atelje, sobo za slikanje ali podobno. Če ste bolj športni tip, lahko prosto sobo spremenite tudi v pravo osebno telovadnico, ki vam bo pozimi nadomeščala fitnes, pa še prihranili boste.

Združite torej prijetno s koristnim in se prepustite svoji ustvarjalnosti.