Si tudi vi že vse svoje življenje želite lastni kotiček na morju, kjer bi se odpočili, napolnili svoje baterije in enostavno pozabili na vsakodnevne skrbi in kopico službenih obveznosti? Tukaj boste našli 2 pomembni vprašanji, ki si ju morate zastaviti, ko boste izbirali lokacijo vašega novega pravljičnega kotička. Tako boste opravili nakup, ki ga kasneje ne boste obžalovali.

  • Kakšen je vaš status?

ParSte v pokoju, poročeni z dvema majhnima otrokoma, tik pred skupnim življenjem in načrtovanjem družine itd.? Vse to je namreč pri izbiri idealnega vikenda zelo pomembno. Če imate ali načrtujete družino, boste gotovo preverili ustreznost najbližje plaže, dostopnost pomembnih mest z vozičkom, razdaljo od vikenda do morja, itd. Če ste v pokoju, prav tako najbrž ne boste kupili apartmaja visoko v četrtem nadstropju brez dvigala, saj je hoja po stopnicah že pri normalni temperaturi za starejše ljudi precej naporna, kaj šele pri vročih 30 stopinjah poleti. Prav tako je od vašega statusa odvisno tudi to, koliko časa boste v poletni sezoni lahko preživeli na morju in se na podlagi tega odločili, ali je nakup vikenda ob morju sploh smiseln. Običajno se za tak nakup odločajo upokojenci, ki lahko na morju preživijo celo poletje in zares v polnosti izkoristijo svoj vikend ali pa ljudje z določenimi profili (npr. učitelji, ki imajo daljše poletne počitnice). V nakup se včasih združijo tudi dve družini in na ta način v polnosti pokoristijo vikend, spet drugi pa vikend ne kupijo samo zase, ampak tudi kot naložbo, zato ga v času, ko sami ne koristijo nepremičnine, oddajajo.

  • Koliko ste aktivni?

SurfanjeSpadate med zagrizene športnike ali med občasne rekreativce, ki bolj kot plavanje, kolesarjenje po obmorskih vaseh in jutranji tek ob plaži obožujejo branje knjige v samotnem zalivčku, kulinarične presežke v objemu domače terase in večerne sprehode po razsvetljenem mestnem jedru? Pri izbiri vašega novega počitniškega kotička morate namreč pod drobnogled vzeti tudi naštete interese. Na podlagi njih se boste namreč lažje odločili za vikend v središču večjega turističnega mesta, kjer boste imeli nešteto možnosti za kofetkanje, nakupovanje, sprehajanje in zabavo, ter drugega malce izven, ki pa bo nudil več možnosti za tiste, ki se radi potapljajo, surfajo, lovijo ribe itd. Skratka, nekateri si tudi med počitnicami želijo več dogajanja, druženja in vrveža, spet drugi stavijo na mir. Izberite vikend tam, kjer boste našli tisto, kar iščete.

Š. K.