Na slovenskem trgu je precej raznolika in široka ponudba raznih proizvajalcev hiš. Med njimi je tudi nekaj takih, ki so zaradi svoje dolgoletne tradicije in kvalitete precej poznani in splošno priznani med stroko in navadnimi ljudmi. Eno izmed takšnih uspešnih slovenskih podjetij je gotovo tudi Jelovica. Podjetje Jelovica Hiše d.o.o ima za sabo že dolgo prehojeno pot. Podjetje ima namreč več kot 60 letno tradicijo in več kot 12.000 postavljenih objektov. Oba podatka sta seveda impresivna in veliko povesta o sami kvaliteti in profesionalnosti podjetja.

Podjetje Jelovica Hiše d.o.o ima svoj sedež v Preddvoru ter je v 100% lasti družbe Jelovica d.d., ki se nahaja v Škofji Loki. Podjetje je gotovo moč uvrstiti med vodilne slovenske ponudnike gradnje energetsko učinkovitih in varčnih hiš ter drugih objektiv. Njihov zaščitni znak je sodobna in lesena gradnja. Podjetje pa ni uspešno le doma, ampak se veliko pojavlja tudi na tujih trgih, največ v Italiji, Švici, Avstriji, na Irskem, v Nemčiji, najti pa jih je moč celo v Turčiji, Ukrajini in na Bližnjem Vzhodu. Podjetje svojo kvaliteto gradi na visokih kakovostnih standardih ter sodobni tehnologiji. Pri gradnji uporabljajo kvalitetne in zahtevne materiale. Na ta način svojim kupcem zagotavljajo trajne, kvalitetne in energetsko varčne hiše oziroma objekte, ki jih izgradijo iz naravnih materialov. Njihovo ponudbo in predstavitev izdelkov je mogoče najti na njihovi spletni strani www.jelovica-hise.si ali www.jelovica.si.

hise jelovica notranjost

Pred kratkim pa so v podjetju svojim potencialnim bodočim kupcem ponudili razširjeno ponudbo hiš Jelovica, za katero so odgovorni z lastnim projektivnim birojem. Zaradi velikega povpraševanja in priljubljenosti hiš Jelovice so se namreč po dveh uspešnih letih 2010 in 2011 v podjetju odločili, da nekoliko razširijo svojo ponudbo storitev in proizvodov. To za kupca pomeni predvsem poenostavitev same izbire hiše in proizvajalca. Pri podjetju Jelovica Hiše si namreč kupec lahko sedaj vse naroči na enem samem mestu. Gre seveda za optimizacijo časa – pri podjetju skušajo torej svojim strankam omogočiti, da do svojega novega doma lahko pridejo v minimalnem času. Takšen pristop tudi odpravi nepotrebna dodatna usklajevanja in tone dokumentacije, kar za stranko pomeni prihranek denarja in časa. Tako se kupec odloči za določen tip hiše, ki jo nadalje arhitekti pri samem podjetju izrišejo in zanjo pripravijo vso potrebno projektno dokumentacijo. Čas in postopek, da nekdo pride do svojega doma, sta bila v preteklosti pogosto mučna in stresna. To so v podjetju Hiše Jelovica dobro zaznali in se v ta namen odločili, da svojim strankam ponudijo celovito rešitev. S tem pristopom kupcu prihranijo dolgo, zapleteno pot, polno raznih zakonskih določil in predpisov, potrebnih dovoljenj in zapletenih postopkov. Mnoge namreč že vsa birokracija tako izmuči, da se zna njihov projekt izgradnje novega doma nepredvideno časovno podaljšati. Zato se mnogo ljudi odloča za kvalitetne proizvajalce hiš, ki vse potrebno uredijo namesto njih in jim s tem prihranijo marsikatero skrb.

Pri podjetju kupcu tudi po sami izgradnji ponujajo svoje storitve in pomoč – ko namreč hiša že stoji, si lahko kupec pri podjetju izbere tudi strokovnjaka, ki pomaga pri notranjem oblikovanju prostorov. Podjetje je tako v enem ponudniku združilo vse – od prvega temelja do končne podobe vašega doma. Podjetje se je bilo tako kljub dolgoletni tradiciji sposobno prilagoditi novim izzivom na trgu.