Izbira pravšnjega stanovanja nam pogosto povzroča kar precej težav. Večinoma smo namreč zelo omejeni z budžetom, po drugi strani pa naše želje krepko presegajo dovoljene cenovne okvire, ki smo si jih zastavili. Zato si pred nakupom stanovanja naredite spisek treh najpomembnejših stvari, ki jih vaše stanovanje mora imeti in brez katerih si ne predstavljate popolnega bivanjskega prostora.

3 stvari, o katerih je potrebno razmisliti, ko se odločate za nakup stanovanja

  • Balkon ali terasa

Če ste kadilci, morate dobro premisliti, ali boste iskali stanovanje z balkonom oziroma teraso ali se boste zadovoljili s francoskim balkonom oz. sploh brez in boste tako primorani kaditi v bivanjskih prostorih. Seveda je to odvisno tudi od tega, ali imate otroke, ali je vaš partner občutljiv na kajenje, ker je sam nekadilec in tako dalje.

  • Garderobna omara

Za mnoge ženske je stanovanje brez garderobne omare zaradi količine oblačil in obutve nesprejemljivo. Zato je tudi garderobna omara na spisku njihovih petih najnujnejših stvari. Če ste moškega spola in samski oz. načrtujete čez čas s partnerico skupno selitev, je več kot priporočljivo v obzir vzeti tudi to.

  • Hobiji

Kakšni so vaši konjički? Ali jih izvajate in se z njimi ukvarjate doma ali greste raje v naravo? Če vaši hobiji zahtevajo veliko dnevne svetlobe, ki prihrani napor vašim očem, vsekakor ne boste gledali temnih kletnih oz. pritličnih stanovanj, temveč se boste posvetili iskanju takšnih, ki so opremljena z velikimi okni oz. po možnosti mansardna in tako dovolj svetla za vaše udejstvovanje.