Domov Hiše Ko si zaželite hišice sredi sredozemskega zelenja

Ko si zaželite hišice sredi sredozemskega zelenja

Hiša Menorca

Številni turisti, ki enkrat obiščejo določen kraj, ki se jim vtisne v srce, bi radi, če imajo seveda sredstva za takšen podvig, tamkaj kupili ljubko hišico ali katero drugo nepremičnino, ki jim omogoča vsakoletni pobeg od stvarnosti v svet, ki se jim zdi čaroben in v katerem si lahko znova napolnijo svoje izpraznjene baterije.

Britanci med najpogostejšimi kupci tujih nepremičnin

Med najštevilčnejše tujce, ki se odločajo za nakup nepremičnin v tujini, zagotovo sodijo prebivalci Velike Britanije. Le-ti so med najresnejšimi strankami tudi v Sloveniji, sploh na njenem severo-vzhodnem delu, kjer imajo velike zasluge tudi za obnavljanje starih podeželskih hiš in vračanje le-teh v pretekli sijaj. Britanci pa niso najpogostejši kupci samo pri nas, temveč tudi na drugem največjem izmed španskih Balearskih otokov, Menorci. Morda malce k temu pripomore tudi dejstvo, da je bila Menorca v starih časih del britanskega imperija, kakor koli že pa so dandanes Britanci med najmnožičnejšimi lastniki nepremičnin na otoku. Glavno mesto Menorce slovi po prečudovitih nepremičninah. Starim zgradbam še dodaten duh romantične preteklosti vdihne srednjeveško obzidje z gradom, ki se dviga nad mestom. Najbolj privlačen je stari mestni del oz. mestno jedro, ki ga zaznamujejo ozke in tesne uličice. Le-te se vijejo in tvorijo pravi labirint med okusno in v skladu z ostalo okolico obnovljenimi hišami, cerkvami, vilami in palačami, ki so ostale še iz prejšnjega obdobja. Seveda so temu primerne tudi višje cene nepremičnin v tem predelu.

Nepremičnine so poleg ljudi zagotovo najpomembnejši dejavnik, ki mestom vsepovsod po svetu daje tisto edinstveno dušo, ki nas prepriča, da bi tudi sami radi postali del nje. Če vas naslednjič na počitnikovanju ali pohajanju po svetu začara kakšen poseben kraj, preverite, ali si na tem koščku sveta tudi vi morda lahko omislite svojo hišico. Slovence najbolj pritegnejo hišice in stanovanja sredi sredozemskega zelenja, najpogosteje izberemo kar kakšen košček Hrvaške obale, kamor radi zaidemo med poletnimi počitnicami. Tako tudi Slovenci vse pogosteje postajajo lastniki nepremičnin pri naših južnih sosedih.