Tekom celega leta na takšen ali drugačen način uravnavamo temperaturo v bivalnih prostorih. Pozimi prostore ogrevamo z izbrano ogrevalno napravo, poleti pa jih ohlajamo s klimatskimi napravami, ki so že nekaj let sezonsko učinkovite in idealne tudi za ogrevanje. Iz slednjega razloga se vedno več uporabnikov odloča za vgradnjo klimatske naprave, ki učinkovito ter ves čas skrbi za prijetno temperaturo in ugodje bivanja v notranjih prostorih. Poleg ogrevanja in hlajenja bivalnih prostorov pa moderne klimatske naprave s svojimi naprednimi tehnološkimi funkcijami in sodobnim dizajnom dajejo prostoru eleganco ter dodatno udobje bivanja.  

Učinkovito in tiho delovanje 

Daikin klimatske naprave so znane po svojem učinkovitem in tihem delovanju, kar zagotavlja udobno in prijetno bivalno okolje brez motečega hrupa. S sezonsko učinkovitostjo do A+++ je klimatska naprava Daikin Emura izjemno energetsko učinkovita in varčna. To lahko doseže predvsem zaradi najsodobnejše tehnologije, inteligentnega delovanja in nenehnega vložka proizvajalca Daikin v razvoj in trajnostno delovanje klimatskih naprav. Med svojim delovanjem so klimatske naprave Daikin izredno tihe. Tudi Daikin Emura je komaj slišna, saj se raven zvočnega tlaka začne pri neverjetno nizkih 19dBA. Navdušeni boste tudi nad hitrostjo dosega željene temperature, ki jo je možno upravljati s spletnim krmilnikom preko mobilne aplikacije od kjerkoli ali kadarkoli.  

Najbolj napredne tehnologije 

Daikin klimatske naprave združujejo najbolj napredne tehnologije, ki omogočajo izjemno udobno in zdravo bivalno okolje. Tehnologija Daikin Flash Streamer omogoča napredno čiščenje zraka, kar ima blagodejen učinek pri posameznikih z respiratornimi težavami. Višjo kakovost notranjega zraka in čistejše bivalno okolje zagotavlja srebrni filter za odstranjevanje alergenov, ki lovi cvetni prah in pršice. Učinek Coanda optimizira zračni tok in omogoča enakomerno razporeditev temperature po celotnem prostoru. Tropodročno inteligentno oko pa usmerja tok zraka samo na območja, kjer trenutno ni ljudi in skrbi za energijsko varčno delovanje, saj samodejno preklopi na energetsko varčen način v primeru, da v prostoru ni nikogar. Poleg tega tehnologija 3D zračnega toka omogoča še optimalno razširjanje hladnega ali toplega zraka po celotnem prostoru in zagotavlja enakomerno temperaturo v vseh kotih.  

Trajnostne in varčne 

Trajnostne klimatske naprave lahko učinkovito ohladijo prostor in obenem prispevajo k varovanju okolja. Klimatske naprave Daikin so med prvimi na svetu, ki uporabljajo okolju prijazna hladilna sredstva. Namesto starejših hladilnih sredstev, ki so škodljiva za ozonski plašč in negativno prispevajo k podnebnim spremembam, uporabljajo hladilno sredstva R-32. V primerjavi s starejšimi hladilnimi sredstvi, kot je R-410A, le-ta zmanjšuje vpliv na okolje v primeru izpustov za 68% ter vodi neposredno v manjšo porabo energije in visoko energijsko učinkovitost. Za vedno bolj ozaveščene potrošnike je trajnostni vidik pri nakupu klimatske naprave ključnega pomena, saj lahko izbira okolju prijaznih hladilnih sredstev, kot je R-32, poleg učinkovitega hlajenja prostora prispeva tudi k ohranjanju zdravega planeta za prihodnje generacije. 

Moderen dizajn 

Sodobne klimatske naprave so zasnovane in izdelane na način, da služijo bivalnemu udobju in sodobnim zahtevam po estetskem in elegantnem videzu. Klimatska naprava Daikin Emura je zasnovana z ostrimi linijami in je na voljo v beli, srebrni in črni barvi ter je dobitnica nagrade iF DESIGN AWARD in priznanja Red Dot Product Design Award 2022. Tudi klimatska naprava Daikin Stylish, ki ima bolj kompaktno zasnovo in ukrivljene linije je na voljo v sodobnih barvnih različicah, kot so bela, srebrna, črna in barva črnega lesa.  

Uradni distributer za Daikin 

Podjetje Airabela je pooblaščeni distributer proizvodov blagovne znamke Daikin v Sloveniji, ki ponuja projektantom, investitorjem, monterjem ter njihovim strankam bogato izbiro visokokakovostnih klimatskih naprav, toplotnih črpalk in z njimi povezanih storitev. Za nasvete glede maksimalnega bivalnega udobja in izbor primerne klimatske naprave za svoje prostore se lahko obrnete na Airabeline strokovne svetovalce