Kaj je lepšega, kot se odločiti, da bi zgradili hišo in se po slabih petih mesecih v to hišo tudi vseliti? Če imate dovolj denarja, vam to omogočajo montažne hiše. Za vas bo najtežji del pripraviti vsa dovoljenja. Nato boste mogli izbrati  še primernega ponudnika ter hišo, ki vam in vaši družini najbolj ustreza. Malo se boste še pozabavali z dodatnimi ponudbami, kot so primerne energetske rešitve in podobne potem pa bo le še malo odvisno od vas.

Hiša na ključ

Mnogi vam ponujajo izdelavo na ključ, ki je za stranko najbolj preprosta in ponavadi tudi najcenejša. Kupec lahko prihrani obilo živcev, ko bi se mogel dogovarjati s podizvajalci in kombinirati njihovo delovanje. Dodatna prednost take izvedbe je tudi ta, da podjetja, ki gradijo hiše že dolgo sodelujejo s svojimi partnerji, ki jim zaupajo, saj je pri podizvajalcih pogosto težave, da jih stranka prej ne pozna in ne ve, kak je njihov odnos in njihovo delo. Zagotovo pa se najdejo tudi taki, ki imajo veliko veselje iskati podizvajalce ali pa kar sami dosti postorite. Za te pa so na voljo izvedbe delni ključ ali pa še bolj osnovna izvedba zunaj dokončanega objekta.

Hiša po meri

Montažne hiše so prihodnost v gradnji hiš, saj je z njimi precej manj dela in še cenejše so. Njihova največja prednost pa je v energijski učinkovitosti. To je pa tako ekonomično kot ekološko, kar sta v sedanjem času dve lastnosti, ki jih družba zmeraj bolj ceni. Montažne hiše so lahko nizkoenergijske, pasivne ali celo aktivne. Te so celo sposobne oddajati presežek energije v omrežje.

Zadržki, ki jih imajo ljudje o montažnih hišah, so ponavadi povezani s trajnostjo same gradnje. Ta zadržek je neutemeljen, saj je ponavadi življenjska doba montažne hiše popolnoma primerljiva s klasično zidano hišo. Seveda pa je za obe potrebno redno vzdrževanje. Pogost zadržek, ki ga imajo ponavadi starejši, je nezaupanje novim tehnologijam. Tudi ta zadržek je iz trte zvit, saj so novi materiali in nove tehnologije precej zanesljivi in za njihovo vzdrževanje ne potrebujemo posebnega tehničnega znanja.