Domov Advertorial Naj vam ne bo vseeno za dotok svežega zraka

Naj vam ne bo vseeno za dotok svežega zraka

Airabela

Prenove starejših nepremičnin ali gradnje hiše se le redki še lotijo brez razmisleka o smiselnosti vgradnje prezračevalnega sistema. Prednosti prezračevanih sistemov SIKU so vsekakor, da zaradi stalne izmenjave zraka okna ostajajo zaprta in se boste tako izognili prepihu, v času sezonskih alergij pa bo takšno zračenje pomagalo tudi alergikom, saj bo zmanjšana možnost vnosa alergenov skozi odprta okna. Med prednosti prezračevalnega sistema SIKU pa sodi tudi odvajanje prekomerne vlage, do katere pri novogradnjah pride izjemno hitro, saj se večji poudarek daje kakovostnim izolacijskim materialom in oknom, ki ne dopuščajo dihanja vaše nepremičnine. Pa tudi v prostorih brez oken, predvsem v kopalnicah, je prezračevalni sistem nepogrešljiv, če se želimo izogniti prekomerni stopnji zračne vlažnosti, ki ima lahko veliko negativnih posledic.

Zračenje ne pomeni vedno izgube toplote

Številni se raje izognejo zračenju, saj se bojijo, da bi ob vstopu svežega zraka ušlo preveč toplega zraka in bi zaradi tega prihajalo do toplotnih izgub ter visokih ogrevalnih stroškov. Z vgradnjo prezračevalnega sistema se temu izognemo, saj imajo takšni sistemi že integrirano rekuperacijo toplote. To pomeni tri stvari – učinkovito in priročno prezračevanje ter varovanje okolja.

Prezračevalni sistemi SIKU imajo ustrezne certifikate, ki zagotavljajo ustrezno mehansko prezračevanje prostorov in poskrbijo za varnost brez virusov v prostoru. Zagotavljajo energetsko učinkovito izmenjavo zraka. Pogosto odpiranje oken je v hladnih dneh lahko potratno za porabo energije, saj je prostor pri odpiranju oken treba še segrevati. Prezračevalni sistem pa bo zadrževal temperaturo tudi, če bo deloval neprestano. Mogoče ga je vgraditi tudi v starejše objekte, kjer bo poskrbel za ustrezno prezračevanje prostorov, ne da bi imeli zato večje stroške, ki se še pogosteje pojavljajo v starejših objektih in zato zahtevajo premišljeno prezračevanje.

Čeprav morda do sedaj ni bilo dovolj poudarka na pomenu prezračevanja prostorov, se je treba zavedati, da prav to vpliva na hitrost širjenja virusnih obolenj, ki so v hladnejšim mesecih še pogostejša. Upoštevanje navodil Svetovne zdravstvene organizacije in uporaba ustreznega in učinkovitega prezračevalnega sistema lahko rešita precej življenj.

Hitra in enostavna rešitev

SIKU lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo je elegantna in hitra rešitev za težave, ki jih povzroča slab pretok zraka v prostorih, kjer si želimo mikroklime z izravnanim nivojem vlažnosti in redno menjavo zraka, prilagojeno vašim željam. Odlikujejo ga močan in tih motor, nastavljiv pretok izmenjave zraka, ki prilagodi klimo vašim željam, enostavno čiščenje in vzdrževanje ter preprosta uporaba in upravljanje preko Plug & Play.Obiščite nas v salonu, kjer si lahko izdelek ogledate ter kjer lahko skupaj poiščemo najustreznejšo rešitev. Imamo tudi razvejano mrežo monterjev, zato vam bomo z veseljem priporočili najustreznejšega.

Naročnik oglasa: Airabela d.o.o.