Ko gre za privlačnost nepremičnin, pa najsi bodo to hiše, stanovanja ali poslovni prostori, veliko naredijo barve – tako fasade kot notranjih prostorov ter okenskih in vratnih okvirjev. Zato pri nakupu ali odločitvi za renoviranje vaše nepremičnine nikar ne pozabite svoje pozornosti usmeriti tudi temu področju.

Barva fasade naj se sklada z okolico

Čeprav večina naselij ne prepoveduje živih in kričečih barv, ki se tu in tam bohotijo na hišah, pa se pri vaši izbiri le malce ozrite na okolico in se poskusite prilagoditi ter ne preveč izstopati. Večkrat lahko celoten izgled ulice skazi hiša, ki med samimi belimi in pastelnimi barvami ostalih izstopa v žareče rdeči ali npr. mornarsko modri.

Kako obarvati notranje prostore, da se boste v njih dobro počutili?

Barve so del našega vsakdana in brez njih bi bilo življenje pa tudi naše počutje pusto in dolgočasno. Vsaka barva na nas vpliva drugače in nam podaja drugačno energijo. V spalne prostore tako spadajo bolj umirjene barve, kot so zelena – barva narave, življenja, vijoličasta – barva energije, duhovnosti, pastelno modra – barva modrosti in umirjenosti itd. Za dnevne prostore, v katerih preživite največ vašega časa, pa strokovnjaki priporočajo tople barve, kot so rumena, rdeča in oranžna, saj v ljudeh vzbujajo občutek topline, sreče in domačnosti. Barve naj bodo pastelne, če pa se odločite za kateri močnejši odtenek, pa naj le-ta zavzema manjšo površino stene, saj bo drugače celotni prostor optično zmanjšal. Večno moderna in aktualna je seveda tudi bela barva, in njeni odtenki.

Kakorkoli že, ko gre za notranjost nepremičnin, izberite tiste barve, ob katerih se najboljše počutite, ko pa gre za barvo zunanjosti, pa kljub blazni navdušenosti raje trezno premislite in se postavite še v kožo koga drugega.