Domov Nepremičnine Najdražje hiše na svetu

Najdražje hiše na svetu

Če vas pretrese ob pogledu na cene »običajnih« nepremičnin, ki so na voljo navadnim smrtnikom, pa vas bodo še bolj pretresle cene hiš in stanovanj, ki si jih resnično lahko privoščijo le najbogatejši zemljani.

Hiša, za katero bi povprečno morali delati 6.600 let …

… je včasih pripadala mogotcu Formule 1 Berniju Ecclestonu. Gre za Kensington Palace Gardens v Londonu, vredno 111 milijonov evrov, ki je bila (kako zanimivo) tudi prej v lasti številnih milijarderjev. Le zakaj?!

Svoj seznam najdražjih nepremičnin pa je pred časom izdala tudi revija Forbes. Na prvem mestu se je znašla hiša, velika 4,6 tisoč m2 , obsega pa še »skromnih« 58 hektarjev zemlje in gozdov. Gre za hišo Updown Court Windlesham, ki se nahaja v britanskem Surreyju. Velikost si boste najlažje predstavljali, če vam zaupamo, da ima »hiška« 103 sobe, 5 bazenov – najdaljši meri 25 metrov, in 22 kopalnic. Ja, vanjo bi lahko naselili skoraj vse svoje sorodstvo, vključno s tistimi sorodniki v desetem kolenu.

Kaj pa »hiše na vodi«?

Tudi morske puščice so že dolgo rezervirane za tiste, ki lahko posežejo v svoj žep res globoko. Ko gre za mondene jahte in jadrnice, pa se denarna kalvarija ne ustavi pri nakupu, saj je samo vzdrževanje in nafta pogosto še dražje. Najdražja in najdaljša »hiša na vodi«, ki je še v fazi izgradnje – financira jo dubajski (kdo bi si mislil) šejk Mohamed bin Rašid, bo dolga celih 160 metrov in vredna dvakrat toliko, če seveda na koncu dodamo zraven namesto metrov še milijončke.

Če imate denarja res preveč …

… pa lahko z luksuzno rezidenco razveselite tudi svojega hišnega ljubljenčka. In prav to je storila tudi priznana britanska kirurginja, ki je poleg svoje hiše dala postaviti še eno, vendar s to razliko, da je bila le-ta v celoti namenjena njenima dvema psoma. Pasji dvorec je bil vreden vrtoglavih 300 tisoč evrov, v njem pa poleg ogrevanih usnjenih ležišč, bazena, posod za hrani in vodo, ki se čistijo in polnijo avtomatsko, niso manjkale niti plazemske televizije. Ja, najbrž sta psa uživala v gledanju Animal Planeta, kaj mislite?!

Šalo na stran … Ni vse zlato, kar se sveti, zato je včasih bolje imeti majhno, vendar toplo hiško ali stanovanje, polno ljubezni, kot biti osamljen v razkošnem dvorcu. Če pa si lahko privoščite kaj večjega in bolj luksuznega, pa boste tudi v tem primeru s svojim nakupom najbrž povsem zadovoljni.