Z vključitvijo Hrvaške v Evropsko unijo se je poenostavil tudi proces nakupa nepremičnine na Hrvaškem. Za nas in ostale tujce iz EU je to razveseljiv podatek predvsem zaradi tega, ker se Hrvaška ponaša s čudovito obalo in številnimi morskimi otoki, na katerih je še veliko neizkoriščenih nepremičninskih potencialov. Vključitev Hrvaške v EU pomeni tudi, da bodo kupci v procesu nakupa ali prodaje nepremičnin na Hrvaškem dodatno pravo zaščiteni, saj se je morala hrvaška zakonodaja ob vstopu v unijo poenotiti z evropsko. Znano je, da je evropska zakonodaja takšna, da je izjemno zaščitniška za potrošnike in skrbi za to, da imajo kupci vso pravno varnost in gotovost. To je ključen vidik, zakaj je nakup nepremičnine na Hrvaškem z njenim vstopom v Evropsko unijo varen nakup.

Po drugi strani pa je Hrvaška izjemno lepa in po vsem svetu znana in priznana morska turistična država. Skoraj 1800 kilometrov plaž in več kot 300 sončnih dni na leto jamči, da bo nakup nepremičnine na hrvaškem tudi dobra naložba. Nepremičnino na Hrvaškem nekateri kupijo zase in za svojo družino, v kateri nato med poletnimi meseci preživljajo svoje počitnice, drugi pa nepremičnino kupijo zato, da jo oddajajo ali prodajo dalje. Na ta način si je mogoče začetno naložbo v določenem obdobju povrniti, čas za povračilo začetnih stroškov pa je odvisen tudi od lokacije in stanja nepremičnine.

Prednosti nakupa nepremičnine na Hrvaškem so tako gotovo to, da se na dopust lahko v lastno nepremičnino odpravimo kadar koli, če pa nepremičnino oddajamo, je mogoče z nepremičnino, ki se nahaja na turistično zanimivem področju oddajati in z njo tudi zaslužiti. Seveda je slabost vsake lastnine ta, da jo je potrebno redno vzdrževati, posodabljati in skrbeti zanjo. Popravila in vsa druga vzdrževalna dela seveda stanejo, zato si moramo od zasluženega denarja (v kolikor jo oddajamo) vedno nekaj dajati na stran za takšne posege. Če kupimo nepremičnino na za turiste zanimivem področju, kjer so omejene možnosti za gradnjo novih nepremičnin, potem si kot lastnik take nepremičnine lahko obetamo, da bo njena cena v  prihodnosti še rasla in bo mogoče z njo na dolgi rok dobro zaslužiti, v kolikor se bomo odločili za prodajo.

Ker so številni tujci, kakor tudi Slovenci v nakupu nepremičnine na Hrvaškem že videli svojo priložnost, je mogoče sedaj pravi čas, da svojo nepremičninsko priložnost preverite tudi sami!