Prodaja hiš na podeželju

Zaradi množičnih selitev prebivalstva iz podeželja v mesto, pred nekaj desetletji je danes na podeželju na voljo precej praznih hiš za prodajo. Tako je danes na trgu nepremičnin mogoče najti podeželske hiše iz različnih obdobij, ki se razlikujejo tako po načinu gradnje, kot po bivalni površini. Prodaja hiš poteka preko nepremičninskih agencij, ki pred prodajo preverijo stanje same nepremičnine ali neposredno od lastnika nepremičnine, kjer je nakup lahko nekoliko tvegan.

Predvsem starejše podeželske hiše imajo, po večini, poleg bivalnega dela tudi gospodarsko poslopje in večje zemljišče oziroma vrt okoli same hiše.

Prodaja hiš po ugodnih cenah

Prodaja hišZaradi dejstva, da je ponudba hiš na podeželju veliko večja od povpraševanja, so temu primerne tudi cene podeželskih hiš, ki so v primerjavi s cenami nepremičnin v mestu zelo ugodne.

Prodaja hiš na podeželju je nekoliko nižja, tudi zaradi infrastrukturnih povezav z večjimi mesti, zaradi česar je nakup hiše izven mesta za mlajšo populacijo nezanimiv. Vendar bo z izboljšanjem cestnih povezav med podeželjem in mesti tudi prodaja hiš zunaj urbanega okolja narasla, saj je kakovost življenja na podeželju, ob urejeni infrastrukturi, vsekakor boljša. Zato je sedaj, dokler je ponudba še večja od povpraševanja, pravi trenutek, da se odločite za nakup podeželske hiše po ugodni ceni.

Prodaja hiš za takojšnjo vselitev ali obnovo

Ob nakupu stanovanjske hiše je potrebno  preveriti ali je hiša takoj vseljiva ali pa jo je potrebno pred vselitvijo obnoviti. Prodaja hiš, ki so potrebne temeljite obnove, je s strani lastnikov hiš lahko včasih nekoliko zavajajoča, zato je pri nakupu takšne hiše potrebna precejšnja mera pazljivost. Če se odločite za nakup hiše potrebne obnove je najbolje, da to storite preko nepremičninske agencije, ki bo poskrbela zato, da ne boste kupljene hiše preplačali. Prodaja hiš preko agencij poteka po preverjenih postopkih, kjer se pred prodajo preveri dejansko stanje nepremičnine.

Tudi pri nakupu hiše, kjer je možna takojšnja vselitev je potrebno pred nakupom preveriti dejansko stanje nepremičnine, da ne bi kmalu po nakupu oziroma vselitvi doživeli neprijetnih presenečenj.