Starejše stavbe nikakor niso imune na tegobe, ki jih prinašajo vlaga, slab zrak, plesen … Energetska sanacija starejših nepremičnin navadno pomeni zamenjavo stavbnega pohištva in nadgradnjo fasade s primerno izolacijo. Večinoma pa se sanacija tukaj zaključi, saj nihče ne pomisli, da bodo zaradi energetske učinkovitosti toplotne izgube manjše, zaradi nepropustne zaprtosti pa bo večja možnost za zadrževanje vlage in slabo kroženje zraka, posledično pa se lahko razvije tudi plesen.

Uporaba prezračevalnega sistema nudi številne prednosti

Posledica modernega načina gradnje je, da je v prostorih manj ali skoraj nič, naravne izmenjave zraka, torej vlažnega in izrabljenega zraka ne odvajamo ven iz prostorov. Ker pa je za zdravje, dobro počutje in zaščito strukturnih elementov objekta obvezna zadostna izmenjava zraka, je vgradnja prezračevalnega sistema nujna.

Prednosti vgradnje prezračevalnih sistemov so:

  • samodejno odvajanje izrabljenega zraka z neprijetnimi vonjavami,
  • preprečevanje prepiha in vdora zunanjega hrupa, prahu in alergenov,
  • odvajanje odvečne vlage ter škodljivih snovi in dovajanje svežega in filtriranega zraka,
  • in zelo pomembno, varčevanje z energijo.

Prezračevalni sistemi SIKU imajo ustrezne certifikate, ki zagotavljajo ustrezno mehansko prezračevanje prostorov in poskrbijo za varnost brez virusov v prostoru. Zagotavljajo energetsko učinkovito izmenjavo zraka. Pogosto odpiranje oken je v hladnih dneh lahko potratno za porabo energije, saj je prostor pri odpiranju oken treba še segrevati. Prezračevalni sistem pa bo zadrževal temperaturo tudi, če bo deloval neprestano. Mogoče ga je vgraditi tudi v starejše objekte, kjer bo poskrbel za ustrezno prezračevanje prostorov, ne da bi imeli zato večje stroške, ki se še pogosteje pojavljajo v starejših objektih in zato zahtevajo premišljeno prezračevanje.

Z minimalnimi posegi v prostor lahko bivanje dvignemo na novo raven

Še večje prihranke energentov in toplote pa bomo dosegli z vgradnjo decentraliziranega prezračevalnega sistema SIKU. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo ponujajo povsem nove možnosti pri gospodarnem prezračevanju in odzračevanju posameznih prostorov, saj zagotavljajo nadzorovano izmenjavo izrabljenega zraka s svežim, filtriranim zunanjim zrakom.

V podjetju SIKU svoje znanje v razvoj vetilatorjev, centralnega in decentraliziranega gospodinjskega prezračevanja, sušilnikov rok in dodatkov prenašajo že od leta 1978, blagovna znamka SIKU pa se nenehno širi z novimi, inovativnimi in zelo kakovostnimi izdelki.

Za izboljšanje kakovosti bivanja in zdravo življenjsko okolje, finančne prihranke ter trajnostno in ekološko delovanje je vgradnja mehanskega prezračevanja odlična naložba. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo SIKU so enostavni za vgradnjo, odlikujejo pa jih močni, a tihi elektromotorji, nastavljiv pretok izmenjave zraka, ki bo prilagodil klimo vašim željam, enostavno čiščenje in vzdrževanje ter preprosto upravljanje.

SIKU novosti – Serija SIKU Sphere

Prezračevalni sistemi SIKU so v letu 2021 postali bogatejši za dva modela serije SIKU Sphere – Comfort in Wi-Fi. V obeh primerih gre za enosobno prezračevalno napravo z rekuperacijo, ki bo pripomogla k učinkovitemu prezračevanju in odzračevanju tako v stanovanjih kot hišah ter tudi javnih in poslovnih stavbah.

Sistema za prezračevanje z rekuperacijo SIKU Sphere Wi-Fi in SIKU Sphere Comfort odlikujejo izjemna varčnost, visoka učinkovitost toplotne izmenjave, enostavna vgradnja, upravljanje in vzdrževanje, prilagoditev delovanja sistemov preko tedenskih urnikov in upravljanja sistema prezračevanja na daljavo (pri modelu Sphere Wi-Fi) preko aplikacije na pametni napravi in še mnoge druge. Finančno investicijo v vgradnjo prezračevalnega sistema pa si lahko znižate z nepovratno finančno spodbudo, ki jo omogoča Eko sklad.

Obiščite nas v razstavnem salonu Airabela, kjer si boste izdelek lahko pobliže ogledali, mi pa vam bomo lahko odgovorili na morebitna vprašanja. Iz svoje široke baze monterjev vam bomo tudi proporočili najustreznejšega monterja.

Naročnik: Airabela d.o.o.

T: 080 88 50 

N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana