Domov Novogradnje Stanovanja v Logatcu

Stanovanja v Logatcu

stanovanja v logatcu

Pri iskanju zanimivih nepremičnin sem naletel na dva stanovanjska bloka v kompleksu poimenovanem Zeleni grič. Že ob prvem pogledu na sliko objekta na njihovi spletni strani se lahko prepričamo o pravilni izbiri pri imenu teh dveh stanovanjskih blokov saj je v okolici res veliko zelenja in stanovanja praktično ob gozdu. Sprehodi v naravo, svež zrak, urejeno parkirišče in lepe, žive barve. Ko vstopim na njihovo spletno stran mi poleg kupa informacij in ankete, najbolj pade v oči cena za kvadratni meter in sicer že 1700 €/m² brez DDVja. Pa pojdimo na virtualni ogled stanovanja.

Najprej nekaj splošnih informacij o stanovanjih. Polovica stanovanj v pritličju ima atrij, vsa ostala imajo ložo ali balkon. Na eno stopnišče z dvigalom so vezana tri oziroma štiri stanovanja v etaži. Vsak blok ima tri stopnišča. Stanovanja so garsonjere, eno, dvo, tri in štirisobna s površino od 30 do 100 m2.

Pri nakupu stanovanja je včasih dobro pogledati če že imamo kakšnega soseda, vsekakor zna biti zelo turobno in moreče če bi v novi zgradbi živeli sami ali mogoče zgolj nekaj družin. Je pa res da znajo biti prva stanovanja ravno zaradi tega malo cenejša. Teoretično bi z nakupom stanovanja v novem objektu verjetno že nekaj malega zaslužil, če bi ga prodal kakšno leto po tem ko bi se stanovanjski blok napolnil.

No, pa si najprej poglejmo objekt ABC. V pritličju tega stanovanjskega bloka je devet stanovanj od tega je eno že prodano. Dve stanovanji v približno isti kvadraturi (83 m²) sta prosti, na voljo pa je še šest manjših stanovanj v približni velikosti 40 m². Cena tega manjšega stanovanja je okoli 93.000 €

Gremo v 1. nadstropje. Tukaj so velikosti in razporeditev stanovanj malce drugačna. Tri stanovanja so že kupljena, eno pa rezervirano. Podobna postavitev je tudi v 2. nadstropju (pet stanovanj je kupljenih), 3. nadstropju (šest stanovanj kupljenih, eno rezervirano) in v 4. nadstropju je eno stanovanje kupljeno, eno pa rezervirano. Zanimivo kako se ljudje raje odločajo za stanovanja v zlati sredini.

V objektu DEF pa so nekatera stanovanja v pritličju še malce večja in sicer približno 110 m². Tudi v tem stanovanjskem bloku sta 2. in 3. nadstropje že skoraj razprodani.