Domov Novogradnje Stanovanjsko naselje Habakuk

Stanovanjsko naselje Habakuk

Stanovanjsko naselje Habakuk

Stanovanjsko naselje Habakuk je atraktiven večstanovanjski objekt, katerega sestavljata dva stanovanjska objekta. Gre za objekt vzhod in objekt zahod. Naselje Habakuk je umeščeno v prelepo naravno okolje. Nahaja se namreč v objemu idilične narave med Spodnjim in Zgornjim Radvanjem, v neposredni bližini Pohorja. Lokacija večstanovanjskega objekta Habakuk je več kakor odlična – naselje je namreč hkrati dovolj odmaknjeno, da daje občutek, kakor da smo sredi popolnoma neokrnjene narave, po drugi strani pa je dovolj blizu mestnega središča, kjer se odvijajo vsa pomembnejša dogajanja. Naselje Habakuk je tako pravilna izbira za vse tiste, ki si želijo mirnega, a aktivnega življenjskega prostora. Bližina Pohorja je kot nalašč za razne telesne dejavnosti.

Stanovanjsko naselje Habakuk je sodobna novogradnja, katere snovalci so pri načrtovanju tega naselja upoštevali sodobne arhitekturne smernice in tendence. Naselje ima kar štiri nadzemne stanovanjske etaže, prav tako pa se pod zemljo nahaja parkirna garaža. Zahodni objekt te večstanovanjske zgradbe ima kar osem stanovanjskih enot. Vsaka etaža je tako sestavljena iz dveh stanovanj, s svojim vhodom, zunanjim in notranjim stopniščem ter tudi dvigalom. Vse to prebivalcem nudi visoko stopnjo intimnosti in zasebnosti. Posebnost stopnišča z dvigalom je čudovita steklena fasada proizvajalca Ajm, ki je odgovorno za stekleni del tega objekta. Zagotovo je ta steklena fasada tudi arhitekturna odlika in atrakcija tega večstanovanjskega objekta. Hkrati te velike steklene površine prebivalcem zagotavljajo veliko naravne svetlobe in nudijo lep razgled na okolico. Takšna zasteklitev tudi poudari sodoben izgled celotnega objekta kot takega.  Poleg tega se lahko naselje Habakuk pohvali z velikimi terasami in pogostimi steklenimi površinami. Oboje prispeva k dvigu bivalnega udobja, k svetlosti stanovanj in k odličnemu razgledu na čudovito okolico, ki obdaja objekt Habakuk.

Habakuk Habakuk

Zaradi južne lege večine stanovanj te večstanovanjske zgradbe je to naselje več kakor idealno za vse tiste, ki želite v svojem domu veliko svetlobe, topline in lepih razgledov. Večina stanovanj je obrnjenih proti Pohorju in na ta način nudi zares markantne razglede. Hkrati takšna lega tega naselja njegovim prebivalcem zagotavlja obilico svežega zraka in zelenja. Posebnost objekta so kot že omenjeno velike steklene površine, katere sestavljajo odlična nizko-energijska okna in balkonska vrata priznanega proizvajalca Ajm. Gre za steklene površine visoke energijske učinkovitosti in sodobnih oblik. Vsa okna je proizvajalec opremil tudi z kvalitetnimi aluminijastimi žaluzijami Ajm. Vse to priča o tem, da je celoten objekt zasnovan glede na zares visoke standarde. Pri gradnji in opremljanju objekta so bili tako izbrani zgolj najbolj kvalitetni materiali in nadstandardna oprema. Stanovanja so opremljena s kakovostnim parketom in kvalitetno keramiko. Stanovanjsko naselje je priklopljeno na javno plinsko omrežje, vsako stanovanje pa ima poleg etažne centralne kurjave tudi lastno klimatsko napravo za hlajenje.

Ključno pri doseganju tako visoke kvalitete bivanja pa je k večstanovanjskemu naselju Habakuk doprineslo ravno podjetje Ajm, ki je odgovorno za zasteklitev tega naselja. Gre za družinsko podjetje iz Kozjaka nad Pesnico, pri Mariboru, katerega odlikuje vrhunskost in najvišja kvaliteta pri proizvodnji vsakovrstnih steklenih površin, senčil, polic, oken in ostalih okenskih dodatkov. Hkrati se podjetje Ajm ukvarja tudi  s proizvodnjo energetsko učinkovitega in okolju prijaznega stavbnega pohištva. Podjetje Ajm odlikuje sledenje sodobnim trendom in proizvodnja, ki gre z roko v roki z najsodobnejšimi standardi. Gre torej za eno izmed vodilnih podjetij na tem področju v Sloveniji in širše.