Predstavitev

Družine, ki živite v okolici Velenja, ali pa bi tam rade živele in ravno iščete novo, moderno, varčno stanovanje v mirnem in prijaznem okolišu? Kmalu vam bo na voljo nov stanovanjski objekt – Vile Velenje. Gre  za kompleks desetih vrstnih stanovanjskih, enodružinskih hiš, ki bodo zgrajene na zelo zanimivi, atraktivni, ampak še vseeno na mirni in prijazni lokaciji v samem centru Velenja. Vile bodo zgranjene in vseljive še letos, predvidoma do konca avgusta.

Vile Velenje
Slika: vile-velenje.si

Živite s srcem… Takšen je namreč slogan za luksuzna družinska stanovanja v centru Velenja.

Opis objektov

Vile bodo s svojo podobo prav gotovo navdušile že na prvi pogled, kajti hiše se bodo med seboj barvno razlikovale, iztopale pa bodo postavitve oken, balkonov in vrat, tako,da bo objekt kot celota izžareval prav posebno igrivost, dajal prepotrebno svežino, ki bo razbila monotonost okoliških objektov in bo popestrila sam center Velenja. Stanovanjski kompleks bo sestavljalo deset hiš, ki bodo med seboj unikatne, ter po zasnovi in izvedbi spadale v nadstandardni razred. V vsaki izmed desetih hiš se bodo v pritličju nahajali bivalni prostori (vetrobran, kuhinja, jedilnica, dnevni prostori, WC, lopa, garderoba) vse skupaj se bo merilo med 60 pa do 80 kvadratnih metrov . V nadstropju pa bodo spalnice, kopalnica in garderoba v izmeri od 45 pa vse tja do 60 kvadratnih metrov. Ne smemo pozabiti, da bo vsaka Vila imela tudi balkon in zelenico na sončni legi, kjer bodo stanovalci lahko preživljali svoj dragocen čas obsijani s soncem. Parcele bodo merile od 200 pa do 350 kvadratnih metrov. Tudi za jeklene konjičke stanovalcev bo poskrbljeno, saj bodo imeli na voljo pokrito garažo, katera bo varovala njihove avtomobile pred nepridipravimi, vremenom in vsemi drugimi nevšečnostmi, ki se lahko pripetijo. Vsi objekti bodo opremljeni tudi z optičnim kablom.

Tloris vile Velenje
Slika: vile-velenje.si

Racionalnost

Pri grajenju Velenjskih vil bo poudarek na racionalnosti in energetski učinkovitosti. Za toplo vodo bo poskrbel velenjski toplovod, ki energijo za gretje črpa iz obnovljivih virov. K občutnemu zmanjšanju potrebe po dogrevanju v sončnih zimskih dneh pa bo izdatno prispeval tudi pasivnih zimskih insolacijski pribitek. Za minimalni izgubo toplote v mrzlih dneh bodo skrbela okna z zasteklitvijo 0,7W/m2K, ki bodo izpust toplote omejila na minimalno. V sončnih poletnih dneh pa bodo avtomatske ALU žaluzije, ohranjale prijetno svežino v stanovanjih. Seveda bo možna tudi montaža klimatkih naprav, vendar na stanovalčeve stroške. Vse te karakteristike pa so še posebej cenjene, saj stanovalcu prihranijo ogromno stroškov.

Okolica

Ker se bodo vile nahajale v samem centru Velenja, bodo stanovalci deležni vseh prednosti, ki jih ponuja življeneje v centru mesta. Tako so trgovine, šole, vrtci, pošta, … v neposredni bližini, kar vsekakor dvigne kvaliteto življenja, saj prihranite na času, stroških vožnje predvsem pa se izognete nevšečnstim, ki se lahko zgodijo na cesti. Poleg tega pa je center Velenja lepo urejen, živahen in bo poskrbel, da vam ne bo nikoli dolgčas.

Center Velenje

Prednosti in posebnosti

 • Moderna enodružinska hiša
 • Energetsko varčna hiša
 • Talno gretje
 • Velenjski toplovod in ogrevanje s kaminom
 • Obnovljivi viri energije
 • Terasa in vrt na sončni južni legi
 • Neposredna bližina trgovin, vrtcev, šol, …
 • Prijazna soseska
 • Odlična lokacija v centru mesta
 • Nizki stroški
 • Udobno bivanje
 • Nadstandardni kompleks
 • Gradnja upošteva zahteve PURES-a

Podatki o izvajalcu

Izvajalec in investitor tega objekta je Celjsko gradbeno podjetje Posest d.o.o. Dodatne informacije o Vilah Velenje lahko najdete spletni strani: www.vile-velenje.si