Domov Advertorial Vsi si želimo ustvariti svoj dom

Vsi si želimo ustvariti svoj dom

Na kaj pomislite ob besedi »sreča«? Je to tisti notranji občutek, ko smo tam, kjer želimo biti in se počutimo sproščeno ter domače? Uresničite si svoje sanje in obogatite dediščino svojih prednikov ali pa pomagajte uresničiti sanje svojim najdražjim, da bodo lažje zasejali semena svoje prihodnosti.

Deželna banka Slovenije

Družine rastejo in se širijo, za to pa potrebujejo dovolj prostora. Dom, v katerem so otroci naredili prve korake, nekoč tako lahko postane premajhen za vse, morda pa si mladi preprosto želijo zgraditi lastno gnezdo, v katerem bodo ustvarjali nove spomine. Imajo pač svoje sanje. 

Vaše sanje za prihodnost 

Sanjski dom je prostor, kjer se lahko sprostite po napornem dnevu, kjer vsak član družine najde popolno zabavo zase in kjer je vse urejeno tako, kot vi želite. Nekateri sanjajo, da bi prazen prostor na podstrešju večnadstropne hiše staršev spremenili v udoben mansardni dom za dva, drugi bi raje zaživeli nekje povsem na svojem. Nekateri sanjate, da bi si sami zgradili sodobno družinsko hišo povsem po svoji meri, drugi pa razmišljate o trajnostni prenovi hiše starih staršev, na katero vas vežejo najlepši spomini iz otroštva.  

Morda pa ste si od nekdaj želeli svoj kotiček nekje na koncu sveta, kjer bi uživali ob koncih tedna? Počitniška hiška utegne nekoč postati celo vaš stalni dom, v katerem bi najlepša zrela leta preživljali v prijetnem okolju nekje ob morju, med vinogradi ali celo na svežem gorskem zraku. Zakaj pa ne? Nikoli ni prepozno za uresničitev sanj o lastni nepremičnini. 

Naj vaše sanje o popolnem domu postanejo resničnost 

Za iskanje prave nepremičnine ali zemljišča, na katerem bi hišo postavili, je nujno, da ste dobro pripravljeni, saj gre skoraj vedno za dolgotrajen proces. Ko se odločite, kakšna je vaša sanjska nepremičnina – večsobno stanovanje v mestu, družinska hiša v predmestju ali manjši počitniški dom v neokrnjeni naravi – je čas, da si izdelate finančno konstrukcijo.  

Ne pozabite, da sta nakup ali gradnja (prvega) doma pogosto družinski projekt, pri katerem lahko pomaga vsak, še tako skromen prispevek staršev, starih staršev, morda tudi tet ali stricev. Preverite, koliko sredstev že imate na voljo in koliko jih še potrebujete, finančno praznino, ki vas loči od uresničitve sanj o lastnem domu, pa zapolnite s stanovanjskim kreditom. 

Več informacij: izračun za stanovanjski kredit.

Kako postaviti temelje za svojo prihodnost? 

Nakup lastnega doma je velika odločitev in pomembna naložba v prihodnost, ki vam jo bo pomagal uresničiti stanovanjski kredit Deželne banke Slovenije. Uporabite ga lahko za lastne potrebe ali za potrebe družinskih članov in jim tako pomagate do uresničitve sanj o lastnem domu. Namenjen je tako za nakup že zgrajenega stanovanja ali stanovanjske hiše kot tudi za gradnjo novega doma. Prav tako vam lahko pomaga pri premoščanju finančnih ovir pri adaptaciji ali rekonstrukciji obstoječega doma, ki ga želite prilagoditi novim življenjskim potrebam, in pri izplačilu dednih deležev na stanovanjskih nepremičninah.  

Neodvisne institucije so stanovanjski kredit Deželne banke Slovenije, ki ga lahko črpajo tako komitenti kot tudi nekomitenti banke, uvrstile med najugodnejše. Banka ob tem omogoča tudi fleksibilne možnosti zavarovanja kredita, najvišjo dobo odplačevanja tudi do 30 let, dodatno znižanje obrestne mere in možnost do 50-odstotnega izplačila zneska kredita v gotovini. Slednje je še posebej dobrodošlo, ko obnavljate starejšo nepremičnino. 

Prepričajte se o ugodni ponudbi kreditiranja z enostavnim klikom na povezavo in uresničite sanje. Akcijska ponudba je veljavna do 30. junija 2023.